15 juni 2007

Oerol begonnen

Vrijdag 15 juni 2007

Langzaam is Oerol vandaag begonnen. Op het Groene Strand vanaf 16.00 uur speelt DJ Shantel met zijn Bucovina Club Orkestar aanstekelijke Partizanendisco. Feestmuziek waarbij gedanst en gedronken moet worden; en dan geen biertje of een juttersbitter, maar wodka! Bovendien breekt de zon door! Foto's van DJ Shantel and his Bucovina Club Orkestar vind je HIER.


Om 18.00 uur speelt het Théâtre du Centaure 'Cargo'.
Aan een kade bij een haven, op een plek van ontmoeten en afscheid nemen, droomt Hélène van vertrekken. Haar broer Yvan is een havenarbeider die met beide voeten stevig aan de wal staat. Als Daoud arriveert, een illegale immigrant, zet de spanning van het nieuwe en het onbekende de wereld van Yvan en Hélène danig op zijn kop. Drie mythische Centauren, half-paard en half-mens, beginnen zichzelf vragen te stellen die de relatie tussen hun menselijke en dierlijke deel op geraffineerde wijze illustreert. Le Théâtre du Centaure balanceert op de grens tussen circus en theater, met een subtiliteit waarvan alleen de Fransen het geheim lijken te bezitten. Manolo, Camille en acteur David Mandineau komen samen met de prachtige Lusitaniër Yudishtira, de Friese hengst Graal en ezeltje Koko naar Terschelling met hun nieuwe voorstelling Cargo. Foto's van Théâtre du Centaure met Cargo vind je HIER.


Om 20.00 uur wordt het Oerol officiëel geopend door Ronald Plasterk. Kennelijk heeft Oerol geen spektakel als publiekstrekker nodig, want Westerkeyn is VOL! Er kunnen geen fietsen meer bij. De opening vanaf de grote stoel zal vast niet door iedereen te volgen zijn. Ook het verrassingsoptreden van Wende Snijders is niet te volgen voor de vele duizenden aanwezigen. Westerkeyn leent zich in deze opzet absoluut niet voor zoiets grootschaligs.

Om 21.30 speelt Illicit.
Alle foto's van Oerol 2007 vind je HIER.

Geen opmerkingen: