23 juni 2007

De Kift en Dele Sosimi op Het Groene Strand....

Zaterdag 23 juni 2007.
Geen vast programma voor ons vandaag. Wat straattheater gezien in Midsland en West. En tot slot op het Groene Strand naar De Kift en Dele Sosimi uit Nigeria met zijn band van acht heren en één mooie vrouw.

Grietine Molenbuur - Silhouetten, een reprise
Speciaal voor Oerol dansen acht danseressen van voormalig Dansgroep Duende nog éénmaal de bijzondere choreografie Silhouetten van Grietine Molenbuur. Met muziek van Philip Glass en Wim Mertens. Na 20 jaar is de dansgroep in december 2006 opgeheven. Onder leiding van Molenbuur ontwikkelde Duende zich tot een dansgroep van goeie amateurs die in Friesland, daarbuiten en zelfs in het buitenland op hoog niveau meedansten. In mei 2006 ontving Grietine Molenbuur de Dansprijs van het Landelijk Centrum voor Amateurdans, een prijs die elk jaar overhandigd wordt aan coryfeeën uit de amateur-theaterdans wereld. Silhouetten zal te zien zijn in en om Midsland.

The Von Trolley Quartet
Dit geniaal clowneske kwartet bakt van zigeunerklanken, klassieke noten, jazz en circus geluiden met grote gebaren en op een wonderbaarlijke manier onder meer een perfecte AC/DC vertolking. Met hun gekrompen instrumenten spelen zij eerst zacht en dan weer hard, zeer traag en vervolgens met halsbrekende snelheden. De zeer unieke voorraad aan trucs, stunts en grappen zullen uw wangen doen verkrampen van de pijn na meer dan een uur lachen tegen wil en dank.

Yukiko Nakamura
Dans is haar taal. Yukiko Nakamura spreekt met haar lichaam, zij speelt met haar lichaam. Wanneer ze haar ziel laat dansen, neemt de dans haar naakte lijf over. U bent getuige van een zelfonderzoek. Dat maakt Nakamura kwetsbaar en tegelijkertijd heel sterk. De Japanse leeft voor beweging, zij danst met haar hart en haar ziel, met niemand
anders.

De Kift
Theatrale pop, punk, fanfare of literaire musicals?
De Kift is nauwelijks in een bestaand hokje te vatten. Het collectief vertelt verhalen uit de wereldliteratuur of citeert gedichten van grote dichters in de vorm van verstaanbare Nederlandstalige nummers, die op zeer aansprekende wijze worden uitgevoerd. Hun laatste plaat, 7, wordt door de band omschreven als 'een verslag van een rusteloze reis, maar tegelijk een verkwikkende wandeling', wederom in alle opzichten een echte Kiftplaat.

Dele Sosimi
Energieke
, swingende afrobeat is groot geworden door de legendarische Fela Kuti. Ook Dele Sosimi weet traditionele Nigeriaanse muziek, jazz, James Brown-funk en latin tot energieke dansmuziek te smeden. Niet verwonderlijk, want in de jaren 80 maakte hij deel uit van Fela Kuti's band en later werd hij pianist en muzikaal leider van The Positive Force, de band van Femi Kuti.

Geen opmerkingen: