23 juni 2007

Even naar Paal 3

Als je vanaf het Groene Strand over de Noordsvaarder richting het Boomkensdiep loopt, kom je uit bij Paal 0 (nul). De mensen die over de enorme zandvlakte lopen lijken stipjes en de Brandaris steekt ziet er vanaf daar uit als een Madurodamexemplaar. Bij stevige pas bereik je na drie kwartier Paal 0. Vanaf daar staat er om de tweehonderd een paal over de hele lengte van het eiland. De laatste paal voor het Amelandergat staat 28 kilometer verder.
Bij Paal 3 staat Arjen Boerstra met een installatie en een performance als "De Aardappeleter". Voor één eurootje levert hij een zakje versgebakken frietjes met mayonaise. Het ziet er wat onalledaags uit op deze plek. Alleen de echte doorzetters komen hier. Na twee en een half uur zijn we terug.
Waarschijnlijk zal "even naar Paal 3" altijd synoniem blijven voor "even een frietje halen".
Meer foto's van De Aardappeleter: HIER.

De rust van de Noordsvaarder wordt omgeruild voor de drukte van Het Groene Strand.
Daar speelt Netsayi met haar band. Ze begint wat later, want de boot heeft vertraging. Netsayi is geboren in Engeland, groeide op in Zimbabwe en woont nu weer in Londen. Ze wisselt Engels en haar moedertaal Shona moeiteloos af, en laat in haar muziek horen dat ze niet alleen goed naar Afrikaanse pop heeft geluisterd, maar ook naar jazz, folk en soul. Het resultaat klinkt als een vanzelfsprekende mix van wereldmuziek uit alle windstreken, waar Netsayi een volstrekt eigen draai aan heeft gegeven. De zangeres heeft inmiddels de reputatie opgebouwd van een inspirerende en voortreffelijke live artieste.

Geen opmerkingen: