20 juni 2007

The Lunatics & Corporal Theatre Momggol

Dit schrijft het Oerol-programmablaadje er over:

De reis van je leven....The Lunatics en Corporal Theatre Momggol beginnen in hun coproductie Ku-Do een zoektocht naar de waarheid waarin niets is wat het lijkt. Voor deze voorstelling hebben ze zich laten inspireren door de Odyssee. Een held en zijn volgelingen belanden in een surrealistische wereld waar ze denken te vechten voor hun leven, totdat één van hen opstaat uit de dood. Sterfelijkheid blijkt ver te zoeken, de geliefden thuis echter ook. De held vlucht naar vrouw en kind en neemt de dood voor lief. Het gaat tenslotte niet om de waarheid, maar om de zoektocht daar naartoe….

Locatie: Nollekes Noord Regie: Koos Hogeweg en Jong Yeoun YoonSpel: Erik Bakker, Rutger Buiter, Roos ten Hoove, Do Yeon Kim, Jong Tae Park, Kwazoe Kazuhiro

Zelf ben ik en enkele jaren geleden al afgehaakt van de producties van The Lunatics. Ik vond de voorstellingen nogal bombastisch met dure effecten die aardige plaatjes opleverden, maar vooral een wat dun verhaal hadden. Dit jaar weer eens een poging gewaagd om de zoektocht aan te gaan. Poging mislukt. Vooral saai was het. De kostuums misten de details die me vroeger wel aanspraken, en het vuurwerk (water, wind en vuur) doorbraken de saaiheid niet. Niets is wat het lijkt? Het (plotselinge) eind leverde een mager applaus op. Er zullen ongetwijfeld na afloop nog wat T-shirts verkocht zijn. Ik ben de Lunatics merchandise voorbij gelopen.

Geen opmerkingen: