14 februari 2007

Tik Tak CD's Store en Playa Kanoa

Vandaag naar Willemstad geweest om onze muziekcollectie wat uit te breiden. We hadden vorige jaar al een poging gedaan om wat “tumba” aan te schaffen. Dat was op carnavals-maandag (dinsdagochtend vlogen we naar Aruba) en dan zijn net als bij onze Brabo’s en Limbo’s de meeste zaken op Curaçao gesloten; zo ook Tik Tak CD’s Store in de Middenstraat in Willemstad. Tik Tak heeft een mooie collectie met vooral regiogebonden muziek uit het Caribisch gebied. Om te beginnen kochten we de muziek van Festival di Tumba uit 2006. Dat is de muziek die we vorig jaar hoorden bij het Karnaval op de Marcha Grandi op 26 februari 2006. Maar ook het programma van het kindercarnaval (met volwassen muziek) van afgelopen zondag staat al op CD. Ook de muziek van het Festival di Tumba 2007 met titels als “Karnaval Metamorfosis” en “Ikke, ikke, ikke…” en “Laga e tumba kunsumi” levert de carnavalskrakers voor dit jaar en zullen we komende zondag door de straten Otrabanda horen dreunen. Verder lieten we ons bij Tik Tak warm maken voor de Spaanstalige rappers Wisin & Vandel uit Puerto Rico. Ook niet te versmaden: de ook Spaanstalige reggaeton van DJ Rico Suave. En we ontdekten ook een nieuwere CD van “oude bekenden” uit Santiago de Cuba. De formatie Son 14 (son quatorze) oefende destijds in een oud gebouw in Santiago genaamd de ruïne. We zijn daar een paar keer bijgeweest en konden zelfs wat digitale opnames maken. De 14-koppige formatie (met veel blazers) speelt vooral son en salsa. In ieder geval verlieten we de zaak 8 cd’s zwaarder en wat Antilliaanse guldens lichter.
Nog even langs de “floating market” gelopen. Hier wordt groente en fruit uit Venezuela verkocht. De kleine scheepjes die aan de kade liggen voeren dagelijks verse handelswaar aan.
Na ons bezoekje aan Willemstad zijn we doorgereden naar de noordkust naar Playa Kanoa. Absoluut geen druk badstrand, want je moet het wel weten te vinden! Als er tien mensen zitten is het veel. Daar is een strand waar ook gesurfd wordt op de reusachtige golven. Vlak er naast is een klein baaitje achter de rotsen. Doordat de golven gebroken worden is het water daar rustig en geschikt om te zwemmen en te snorkelen. Je kunt er ook een biertje kopen en een eenvoudige maaltijd (spareribs of vis met frietjes en rijst en salade) gebruiken. Einde dag!


Dit artikel is deels ook gepubliceerd op Eddy's Blog.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die Spaanstalige reggaeton van DJ Rico Suave wil ik wel van je lenen als je weer terug bent ;-)

Eddy Westveer zei

Ik hou hem voor je apart, hoor!