17 februari 2007

Sint Jorisbaai en Marcha Tiner

Vandaag (vrijdag) verkast van Grote Berg naar Jan Sofat. Onze ruime villa omgeruild voor een appartement. Wat minder ruimte en iets minder privacy. De huurders (wij dus!) wonen namelijk onder de verhuurders. En de overige buren wonen ook wat dichter bij dan op ons vorige adres. Dat betekent in ieder geval geen harde muziek meer in de tuin (en dat waren we inmiddels al wel erg gewend). Verder is Jan Sofat erg afgeschermd voor de buitenwereld. De ligging aan het Spaanse Water en grenzend aan de Caracasbaai is echter subliem. Welgestelde en hooggeplaatste Antillianen hebben hier een luxe huis staan. Maar ook de Venezolaanse directeur van Polar (bier) en Willem-Alexander en Maxima naar men zegt. De eerste kennen wij niet en de tweede hebben we (nog) niet gezien.
Imiddels zijn echter al grote delen van Curaçao verkwanseld aan projektontwikkelaars voor het grote geld. Oostelijk van Jan Sofat (Santa Barbara, Barbara beach, Fuikbaai en Nieuwpoort) zijn niet meer toegankelijk tenzij je daar bezittingen hebt. Ook ten noorden is Klein en Groot Sint Joris niet meer publiekelijk toegankelijk. Westelijk van Willemstad schuiven (helaas) de projektontwikkelaars op geholpen door de overheid. Deze week waren we bij Daaibooibaai. Daar heeft Cees van Dongen een snèktent. Hij verblijft daar nu gratis in ruil voor schoonmaken en toezicht houden. Voor het komende jaar wordt hem een huur gevraagd van gulden. Dat betekent opzouten of iets grootschaligers beginnen...... Er loopt nu een handtekeningenactie. Voor foto's overdag gemaakt klik HIER.

Vrijdagavond Teener Parade/Marcha Tiner. Een hele stoet dansende tieners (?) dwars door Otrobanda. De ring rond Willemstad (4-baans weg) staat ter hoogte van Otrobanda helemaal vol geparkeerd aan twee zijden. Rond middernacht nadat de feestende stoet de finish heeft gehaald keren de meesten weer huiswaarts. Wij ook.
Bonochi!

review 20-02-2007

Geen opmerkingen: