24 februari 2007

Boca Grandi


Vrijdag 23 februari eerst even naar Zeerover geweest. Dat is een mini-visafslag annex café-biljard. Gewoon even om te kijken wat voor vis er is binnen gebracht en om te genieten van de mooie plaatjes. De vis is mulatta en wahoe; vissen van meer dan een meter lang.
Vanmiddag verder richting de noordkust, maar nu vanaf het oosten. Via Bachelor’s Beach naar Boca Grandi. Daar wordt gekitesurft, maar wij gaan een paar honderd meter verder en hebben het strand voor ons alleen. Eigenlijk de eerste keer dat wij echt even naar het strand gaan. De zee aan de noordkust is eigenlijk te wild om naar het strand te gaan. Op sommige plekken breekt een stuk koraalrif de branding en is het water gewoon toegankelijk. Het water is er kraakhelder. De wind waait er zo hard, dat je niet merkt hoe hard de zon kan branden. Na een tijdje strand gaan we verder in oostelijke richting. We hebben het pad voor ons zelf alleen. Het is er super rustig! Verderop bij Rincon staan er een paar simpele vakantiewoning. Ze lijken soms wel in elkaar gezet van gejut hout. Vanaf Vader Piet betreden we een militair schietterrein. Zolang de rode vlag niet is gehesen is dat gewoon toegankelijk voor four-wheel-drives. Daar beuken de golven weer tegen de kust en is de zee absoluut niet toegankelijk. Bij Boca Prins drinken we een paar biertjes voor Amerikaanse prijzen en we rijden door de heuvels langs Arikok National Park over het eiland naar Pos Chiquita.
Het is vrijdagavond en het is druk bij Zeerover. Er wordt gebiljard en bier gedronken. Wij halen er een paar moten verse mulatta. We krijgen van iemand een stukje “om te proeven” van dezelfde juist gefrituurde vis aangeboden. We eten bij het appartement en hebben gezelschap van Dushi, de huispoes. Dushi lust ook graag vis!






















Geen opmerkingen: