14 juni 2007

't Golfje en zo

Woensdagavond 14 juni 2007
Er staan geen asbakken op tafel. En op de menukaart word je dringend verzocht het roken tot een minimum te beperken. Bij Restaurant 't Golfje moet je wel moet je wel heel erg bot zijn om een sigaret op te steken. Vanaf 1 juli 2007 is 't Golfje officiëel een rookvrij restaurant, maar in de praktijk nu ook al. Alle tafeltjes zijn bezet en de gasten van Helga Stobbe en Auke Venema kunnen optimaal van het eten genieten, want niemand rookt. Lekker gegeten -duurde misschien iets te lang, doordat we door een ander tafeltje werden 'ingehaald'- ; Salade van coquille en gamba, slakkenspiesje, loempia tonijn, griet, chocoladetaart en rabarbercrumble. We zijn -zoals vaak- de laatste gast die weggaat......


Donderdag 15 juni 2007
Het regent. Volgens http://www.buienradar.nl/ is om 12.30 het hele buienfront over Terschelling weggetrokken richting Ameland. We wachten het buitje even af.
Daarna op de fiets naar West Terschelling. Even een bakkie koffie doen bij het vernieuwde strandpaviljoen bij Paal 8. Vervolgens via het mooie fietspad langs de noordkant van het eiland naar Het Groene Strand. Daar is inmiddels een behoorlijk podium verrezen. Verder staat er bij Elvisplak een gigantische tent voor Théâtre du Centaure. Op het Geitenpark wordt een bizar bouwsel opgezet voor Circus Baobab. Ook op festivalterrein Westerkeyn gaat het er al aardig op lijken. Morgen barst Oerol los!

Geen opmerkingen: